Hozzávalók:
1 közepes fej kelkáposzta
fejenként 2 db frankfurti pulykavirsli
napraforgó olaj, liszt a rántáshoz
1 kis doboz tejföl, liszt a habaráshoz
só, piros paprika, őrölt bors, egy-két gerezd fokhagyma
A fűszerek Toldi Fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A kelkáposztát megmossuk, külső leveleit leszedjük, majd kis csíkokra felvágjuk.
Ezalatt elkészítünk egy kevéske világos rántást (olaj +liszt), lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk piros paprikával, őrölt borssal. Visszatesszük a tűzhelyre és belerakjuk az összevagdalt kelkáposztát, felengedjük kb. 2 liter hideg vízzel. Sózzuk, és beledobjuk a fokhagymát.
Kb. 40 perc alatt megfő a kelkáposztánk, ekkor beletesszük a karikára vágott virsliket, és behabarjuk liszttel, tejföllel. Összeforraljuk.