Frankfurti leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Hani

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Könnyű

Frankfurti leves

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 közepes fej kelkáposzta
fejenként 2 db frankfurti pulykavirsli
napraforgó olaj, liszt a rántáshoz
1 kis doboz tejföl, liszt a habaráshoz
só, piros paprika, őrölt bors, egy-két gerezd fokhagyma
A fűszerek Toldi Fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu

*

Elkészítés:

A kelkáposztát megmossuk, külső leveleit leszedjük, majd kis csíkokra felvágjuk.
Ezalatt elkészítünk egy kevéske világos rántást (olaj +liszt), lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk piros paprikával, őrölt borssal. Visszatesszük a tűzhelyre és belerakjuk az összevagdalt kelkáposztát, felengedjük kb. 2 liter hideg vízzel. Sózzuk, és beledobjuk a fokhagymát.
Kb. 40 perc alatt megfő a kelkáposztánk, ekkor beletesszük a karikára vágott virsliket, és behabarjuk liszttel, tejföllel. Összeforraljuk.

Frankfurti leves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Frankfurti leves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!