Hozzávalók:
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 db közepes burgonya
1 kg kelkáposzta
5-6 db virsli
4 púpos evőkanál tejföl
1 evőkanál őrölt pirospaprika
1 evőkanál őrölt fűszerkömény
1 teáskanál őrölt bors
1 evőkanál só
pici olaj.
*
Elkészítés:
A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk.
Egy pici olajon megpirítjuk.
A burgonyákat megpucoljuk, megmossuk, majd kisebb kockákra vágjuk.
A pirított hagymára tesszük a fűszereket, majd hozzáadjuk a burgonyát és felöntjük vízzel, kb.
2, 5 l.
Fedjük le, majd hagyjuk forrásig főni.
A kelkáposztát megtisztítjuk, felaprítjuk, majd a fórrásban lévő burgonyához adjuk és lefedve főzzük kisebb lángon 30 percet.
A virslit megpucoljuk, karikára vágjuk, majd ha a kelkáposzta majdnem teljesen puha, hozzáadjuk.
A tejfölt kikeverjük egy merőkanálnyi leves folyadékkal, majd ezt beleöntjük a levesbe.
Hagyjuk kb 2 percet, majd elzárjuk a tűzhelyet.
Aki gondolja utóízesítheti.