Frankfurti leves.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Frankfurti leves.

Recept leírás:

Hozzávalók:

400 g kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma átnyomva
3 db krumpli kockára vágva
1 db sárgarépa
3 pár virsli
1 kevés petrezselyemzöld, és majoránna
1 kevés só, és bors
1 kevés olaj
200 g. tejföl, vagy főzőtejszín,
1 kanál liszt a habaráshoz

*

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük. Hozzátesszük a feldarabolt sárgarépát, a zúzott fokhagymát, és a kisebb kockákra vágott burgonyát.
Sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a kelkáposztát is. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
Mikor a krumpli majdnem megfőtt, a főzőléből kicsit kivéve, a főzőtejszínt, és lisztet hozzáadva jól elkeverjük, és a levesbe öntve behabarjuk.
Beletesszük a virslikarikákat, a zöld fűszereket, és felforraljuk.

Frankfurti leves.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Frankfurti leves.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!