Hozzávalók:
1 kisebb fej kelkáposzta(80 dkg)
4 közepes krumpli
2 pár frankfurti virsli
2 ek. zsír
2 ek. liszt
2 dl tejföl
2 tk. köménymag
3-4 cikk fokhagyma(nagyságtól függően)
só, ízlés szerint
bors, ízlés szerint
1 csapottt ek. pirospaprika
2 mk. majoránna
*
Elkészítés:
A kelkáposztát cikkekre vágom, a kockára vágott krumplival és a karikára vágott virslivel felteszem főni. Sóval, borssal köménymaggal ízesítem, hozzáteszem a fokhagymát is. Amikor puha a kelkáposzta, a zsírból, lisztből világos rántást készítek, tűzről lehúzva belkeverem a pirospaprikát, majd a leveshez adom jól összeforralom. Ekkor teszem bele a majoránnát, nem kell sok, mert eléggé intenzív íze van. A tejfölt kikeverem kevés levessel, fokozatosan hígítom, így adom hozzá (hőkiegyenlítés), ezzel is jól összeforralom.