Frankfurti leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Frankfurti leves

Frankfurti leves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 kisebb fej kelkáposzta(80 dkg)
4 közepes krumpli
2 pár frankfurti virsli
2 ek. zsír
2 ek. liszt
2 dl tejföl
2 tk. köménymag
3-4 cikk fokhagyma(nagyságtól függően)
só, ízlés szerint
bors, ízlés szerint
1 csapottt ek. pirospaprika
2 mk. majoránna

*

Elkészítés:

A kelkáposztát cikkekre vágom, a kockára vágott krumplival és a karikára vágott virslivel felteszem főni. Sóval, borssal köménymaggal ízesítem, hozzáteszem a fokhagymát is. Amikor puha a kelkáposzta, a zsírból, lisztből világos rántást készítek, tűzről lehúzva belkeverem a  pirospaprikát, majd a leveshez adom jól összeforralom. Ekkor teszem bele a majoránnát, nem kell sok, mert eléggé  intenzív íze van. A tejfölt kikeverem kevés  levessel, fokozatosan hígítom, így adom hozzá (hőkiegyenlítés), ezzel is jól összeforralom.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Frankfurti leves