Frankfurti leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Klárika

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Frankfurti leves

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kis fej kelkáposzta
1 kis fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
1 kk majoranna
só ízlés szerint
3 db leveskocka
3 közepes db burgonya
2 dl tejföl
1 csapott ek liszt (finom)
1 ek fűszerpaprika (csapott)
350 g füstölt virsli

*

Elkészítés:

A kelkáposztát vékonyan felszeleteljük és egy nagy lábas vízben 3-4 percig forraljuk.
Leöntjük róla a levet, tiszta vizet engedünk rá, hogy bőven ellepje.
Beletesszük az apró kockára vágott burgonyát, a nagyon apróra felkockázott hagymát,       fokhagymát. Majorannával, őrölt köménnyel és a leveskockákkal fűszerezzük.
Ha megpuhult, belekarikázzuk a virsliket..
A tejfölből, lisztből, pirospaprikából és 1-2 merőkanálnyi meleg kelkáposztalével habarást  készítünk és a kelkáposztához adjuk.

Frankfurti leves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Frankfurti leves