Frankfurti leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Frankfurti leves

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kisebb fej kelkáposzta
2-3 db burgonya
5 dkg füstölt szalonna
3 gerezd fokhagyma
majoránna

pirospaprika
2 pár virsli
1 ek liszt
ételízesítő
bors

*

Elkészítés:

A kelkáposztát szeljük fel, tegyük fel főni 1.
5 l vízben, adjuk hozzá a krumpli kockákat is sózzuk.
A szalonnát vágjuk kis kockára, lassú tűzön olvasszuk ki a zsírját.
Eközben a fokhagymát tisztítsuk meg, késlappal zúzzuk, majd aprítsuk, szórjuk hozzá a majorannát, és aprítsuk át.
A kisült szalonnát, szórjuk meg a liszttel, és továbbra is lassú tűzön, kevergetve pirítsuk világos drapp színűre, húzzuk félre a tűzről, szórjuk meg a paprikával, adjuk hozzá a majorannás fokhagymát.
Keverjük össze, hagyjuk kicsit hűlni, majd keverjük simára fél deciliter hideg vízzel.
Adjuk a rántást a forrásban lévő leveshez és kevergetve forraljuk fel, ízesítsük 1 tk ételízesítővel.
Adjuk hozzá a szeletelt virslit és főzzük 2 percig.
Kóstolás után, szükség szerint utóízesíthetünk sóval, borssal.

Frankfurti leves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Frankfurti leves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!