Hozzávalók:
1 pohár tejföl
csipet só
1 evőkanál cukor
1 teáskanál mustár
másfél teáskanál majonéz
pici fehérbors
1 kávéskanál citromlé
1 közepes sárgarépa
1 kis petrezselyemgyökér
1 nagy szem burgonya
15 dkg zöldborsó
fél alma
2 közepes savanyú uborka
Az órához:
6 db tojás
1 kis szál nyers sárgarépa
pirosarany
pici mustár
1 teáskanál tejföl
só
bors
*
Elkészítés:
A tejfölbe beleteszem a sót,cukrot,mustárt,majonézt,citromlevet és a fehérborsot,majd kikeverem.Hagyom állni,míg a zöldségeket felvágom és megfőzöm.Felkockázom a krumplit,répát,petrezselymet és delikátos vízben megfőzöm.A borsót is delikátos vízben főzöm.Leszűröm,hagyom kihülni.Az almát és az uborkát is apró kockákra vágom és belekeverem a kihült zöldségekkel együtt az alapba.Hűtőbe rakom,míg elkészítem a tojásokat.A tojásokat keményre főzöm,kettévágom,a sárgáját óvatosan kiszedem.A tojássárgáját pici mustárral,sóval,borsal,a tejföllel kikeverem,és a félbevágott tojásokba visszatöltöm.A nyers sárgarépát ketté vágom és óramutatókat faragok belőle.A salátát kerek vagy ovális tálra tesszük és elkezdjük körbe rakni rá a tojásokat,töltött résszel lefelé,ahogy az órán vannak a számok.Pirosarannyal ráírjuk a tojásokra a számokat és ráhelyezzük a mutatókat is.