Hozzávalók:
. Franciakrémes.
4. tojás, 4ek. cukor, 5ek. liszt, 1tk. sütőpor, 1tk. vanília csipet só.
1cs. krémes krémpor, 8dcl. tej 2dcl. tejszín, 6dkg. csokoládé.
*
Elkészítés:
A 4. tojásból és a többi hozzávalókból a szokás módon piskótát sütünk. Egy 20×20-as tepsit sütő papírral kibélelünk és 180 fokon 8-10 perc alatt / tűpróbáig./ megsütjük. Ha ki hűlt lapjában kettévágjuk és a felső lapot bevonjuk olvasztott csokoládéval. ha megszilárdult a csoki vizes késsel kilenc kockára vágjuk. /vagy izlés szerint többre/ A krémes krémport hidegen ,a leírásnak megfelelően elkészítjük és a 20×20-as tepsit újból kibéleljük sütő papírral és belehelyezzük az alsó piskóta lapot. Erre kenjük a krémet . A tejszínhabot kemény habbá verjük és a krémre simítjuk. végül a felkockázott csokis kockákat rá tesszük a tejszínhab tetejére. fogyasztásig hűtőben tároljuk. A megszilárdult krémest a sütő papírral együtt egy vágódeszkára tesszük és a kockák mentén felszeleteljük. Jó étvágyat kívánok.