Francia sertésborda

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Francia sertésborda

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg sertés comb, vagy lapocka
1,5 kg burgonya

bors
3-4 dl tejföl
5 db tojás
10 dkg reszelt sajt
1 liter tej
10 dkg vaj
10 dkg rizsliszt

szerecsendió (őrölt)
A tálaláshoz: Gyulai kolbász karikák, paradicsom, reszelt sajt

*

Elkészítés:

A burgonyát főzzük meg héjában, pucoljuk meg, majd szeleteljük fel, a felét egy zsírozott tepsibe halmozzuk.
A húst szeleteljük fel, majd klopfoljuk ki.
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk mártsuk rizslisztbe, majd kókuszzsírban süssük elő.
A tejből, a vajból, rizslisztből, só és szerecsendió hozzáadásával főzzünk besamelt.
A sajtot reszeljük le.
A tojások fehérjét verjük kemény habbá, a tojások sárgáját és a tejfölt kevrjük bele a besamelbe, majd a habot is adjuk hozzá.
A burgonya szeletekre tesszük a húst, erre ismét burgonya jön, végül a tojásos tejfölös besamell mártással leöntjük, és reszelt sajttal megszórjuk !
Előmelegített sütőben arany sárgára sütjük.
Tálaláskor kolbász karikákkal reszelt sajttal és paradicsommal kínáljuk !

Francia sertésborda

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Francia sertésborda

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!