Hozzávalók:
400g hladkej muky, 50g krystaloveho cukru, 20g drozdia, 100ml mlieka, 90g masla, 2 vajcia, sol. Plnka: 250 ml
tészta:
40 dkg simaliszt, 5 dkg cukor, 2 dkg élesztő, 1 dl tej, 9 dkg vaj, 2 tojás, pici só.
töltelék:
2,5 dl tej, 10 dkg cukor, 2 tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor, 3 dkg simaliszt
mazsola
*
Elkészítés:
A tészta alapanyagait dagasztjuk, pihentetjük. A töltelékhez a tejet melegítjük, feloldjuk benne a vaníliás cukrot, majd besűrűsítjük a tojássárgában elkevert cukor ill. simaliszt elegyével. Hagyjuk kihűlni. Egy kerek tortaformát kiolajozunk-lisztezünk és a tészta 1/3-ából kört sodrunk az aljára. A maradék tésztát kinyújtjuk, rákenjük a tölteléket, mazsolát szórunk rá, felcsavarjuk, 5 cm-esre daraboljuk, beleállítgatjuk a tortaformába.
A sütőbe tesszük 20 percre, amit még nem kapcsolunk be, csak mellé teszünk a formánkak egy tál forró vizet. Kivesszük a vizet, 180 fokon 20 percig sütjük, visszavesszük 160 fokra és kb. 20 perc alatt készre sütjük.