Francia lecsóval rakott tészta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 csomag száraztészta (fussilli, penne, vagy makaróni)
150 g mozzarella
100 g reszelt trappista, vagy más félkemény sajt
1 kis pohár tejföl
2 tojás
2 ek liszt
Ratatouillehoz:
1 kisebb csirkemell
1 közepes padlizsán
2 kisebb cukkini
3 db sárgarépa
fél póréhagyma
kis csokor újhagyma zöldje
fél szárzeller
3 db lecsópaprika (fehér, színes vegyesen)
4 db paradicsom meghámozva
4 gerezd fokhagyma

őrölt bors
csilipehely
1 dl száraz fehérbor.

*

Elkészítés:

Előkészítem a francia lecsót.
A padlizsánt feldarabolom.
A cukkinit, a répát karikákra vágom, a paprikát félkarikákra, a pórét és az újhagymát szintén karikákra.
A paradicsomok csumáját kivágom, a másik oldalon kereszt alakban bevágom, majd forró vízbe teszem egy percre.
Meghűtöm, majd a héját lehúzom.
A forró vízbe sót teszek, és felteszem a tésztát főni, majd mikor megfőtt, lecsepegtettem.
Mikor mindent feldaraboltam, nekikezdek a lecsónak.
A következő sorrendben kerülnek a hozzávalók a serpenyőbe.
A csíkokra vágott csirkemellet kevés olajon fehérre sütöm.
Utána következett a sárgarépa, sózom, a padlizsán és a cukkini, majd a hámozott paradicsom, kevés bor, kevés őrölt bors és csilipehely, zúzott fokhagyma, majd a póré, és az újhagyma zöldje.
Amikor a lecsó elkészül, kiveszem a serpenyőből, félreteszem.
A serpenyőben maradt meghűtött szaftba tejfölt, két tojást, két kanál lisztet teszek, majd csomómentesre keverem.
Sütőtálba teszek egy réteg tésztát, arra a megsütött csirkemellel kevert lecsót, majd újabb réteg tésztát teszek rá, és rácsorgatom a mártást.
Ezt elsimítom rajta, mozzarellát szeletelek, vagy tépkedek a tetejére, és megszórom reszelt sajttal is.
Sütéséhez nagyon rövid idő szükséges, hiszen minden elfőzött/elősütött.

Francia lecsóval rakott tészta