FRANCIA KRÉMES

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Haladó

FRANCIA KRÉMES

FRANCIA KRÉMES

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 cs. Mélyhűtött leveles tészta
Krém:
1 l  tej, 5 tojás sárgája, 5 kanál liszt, 5 kanál cukor, 1-2 cs. Vaníliáscukor v. vaníliarúd , 5 tojás fehérje
Tejszínhab, csokimáz

*

Elkészítés:

A leveles tésztát kétfelé osztjuk, kinyújtjuk,  egy nagyobb tepsi hátulján, melyre előzőleg sütőpapírt tettünk és 165 C-on 20-25 perc alatt készre sütjük.
Krém: A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájához hozzáadunk az 1 l tejből 1 dl-t, a lisztet és a cukor felét. Simára keverjük.
A tűzhelyre feltesszük a maradék tejet, hozzáöntjük a vaníliás cukrot, vagy a vaníliarúd kikapart belsejét, és felforraljuk.Ha felforrt a tej, hozzáöntjük az előzőleg elkészített tojásos masszát, majd botmixerrel simára keverjük. Ezután lehúzzuk a tűzről.  A tojásfehérjéket habbá verjük a cukor másik felével. Visszatesszük a tejes masszát a  tűzhelyre és nem túl nagy lángon hozzákeverjük a habot. Ezzel 2-3 percig még főzzük, közben óvatosan keverjük. El is készült a vaníliás krémréteg. Az egyik tésztalapra rásimítjuk a kész krémet, majd hagyjuk kihűlni – kb 30 perc.
Ha a krém kihűlt, felverjük a tejszínhabot és a krémre simítjuk. A tetejét lehet porcukorral megszórni, vagy csokimázzal bevonni.  Felkockázzuk az immáron mázzal fedett tésztalapunkat. Így darabonként helyezzük vissza a lapokat a tejszínhabra, így könnyen szeletelhető lesz a kész sütemény.
Csokimáz: 1 tábla jó minőségű (70-80 %-os) csokoládét, 1-2 evőkanál étolajjal gőz felett felolvasztunk
Fogyasszátok jó étvággyal !

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

FRANCIA KRÉMES