Francia krémes

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ani

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Francia krémes

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók: 50 dkg

*

Elkészítés:

Elkészítés:  A leveles tésztát szép vékonyra kinyújtjuk, Kb. 35x35cm-re (vagy amekkora a tepsink) A tésztát ráteszem a tepsi hátára és meg szurkálom, villával majd szép világosra sütöm. A második lap sütése közben, elkészítem a csokoládé bevonatot és a tésztára simítom, ha kellő mértékben megdermedt felszeletelem. 5x5cm-es kockákra.
Amíg hűl, a tészta elkészítem a krémeket.                                                                                    Vanília krém: 8 tojássárgáját elkeverünk 10 dkg cukorral, azután hozzákeverünk 5 dkg lisztet, kevés tejet, és 2 dkg zselatint. Lassan hozzákeverjük a maradék tejet, a 2 cs. vaníliás cukrot és gyenge tűznél sűrű krémet főzünk belőle. Amíg a krém hűl a tojások fehérjéből nagyon kemény habot verünk, a 15 dkg cukorral, majd a még langyos krémbe keverjük. A krémet rásimítjuk az alsó lapra, majd a habtejszínből kemény habot verünk, amit a vaníliás krémre simítunk.  A tejszínhab tetejére, a felszeletelt csokival bevont tésztát, szép sorba lerakom.
Hasznos Tipp: Az első lap kisülése után karton papírból készítek keretet a tészta köré ami megtartja a krémet amíg meg nem szilárdul. A keretet folpackkal vonom be, hogy könnyebben elváljon a krémtől.

Francia krémes

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Francia krémes

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!