Hozzávalók:
tésztához:
6 tojás sárgája
20dkg vaj
20dkg porcukor
25dkg liszt
1 sütőpor
kevés liszt
krémhez: 10 dl
3cs vanília puding vagy Zlaty klas
13dkg kristály cukor
1cs vanilia
2ek kakaó
7 tojás fehérje
Tejszínhabhoz: 4 ek
3dl tej
2cs tejszínpor
csoki reszelék
*
Elkészítés:
A tojássárgákat a vajjal és porcukorral habosra keverjük.
Aztán hozzá keverjük a lisztet sütőport kevés tejet jól kikavarjuk és zsírozott lisztezett tepsibe öntjük és megsütjük.
A nagyobb rész vizet feltesszük főzni,hozzá adunk 7dkg krist.cukrot,1cs vaniliát,a maradék vízben elhabarjuk a 3 cs vaníliás pudingport,majd beleöntjük a forró vízbe és sűrűre főzzük.
A forró krémbe fokozatosan belekeverjük a 7 tojásból felvert habot,a 6 dkg cukorral.Tésztát kétfelé osztjuk és az egyikbe kakaót keverünk .Majd rákenjük még melegen/de nem forrón/ a tésztára a sötét krémet utána a világosat.
Majd a cukrot karamelizáljuk felöntjük tejjel felfőzzük és ha kihűl a tejszínhab porral kemény habbá verjük és csokireszelékkel díszítjük.


