Francia alma torta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Klárika

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Francia alma torta

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók a tésztához:
300 g liszt
30 g cukor (2 evőkanál)
késhegynyi só
240 g vaj (kisebb darabokra vágva)
2 tojás sárgája
4 evőkanál hideg víz
Töltelékhez:
7 db közepes alma (legfinomabb, ha több fajtából készítjük)
7 evőkanál cukor (kb. 90g)
1 narancs leve
1 teáskanál fahéj
Tetejére:
5-6 db közepes alma
3 evőkanál barack lekvár
1/2-1 citrom leve

*

Elkészítés:

Tésztához a hozzávalókat egy nagy tálba teszem, és gyors mozdulatokkal összegyúrom.
Becsomagolom fóliába, és hűtőbe rakom addig, míg elkészítem az almát.
Töltelékhez az almákat megpucolom, felkockázom.
Rányomom a narancs levét, hozzáadom a cukrot, fahéjat, és közepes tűzön párolom kb.
10 percig, utána botmixerrel összeturmixolom.
Kicsit hagyom hűlni.
Kiveszem a hűtőből a tésztát, enyhén lisztezett felületen kinyújtom, a szélét ujjaimmal elnyomkodom.
Beleöntöm az almás tölteléket.
Tetejére az almákat meghámozom, félbevágom, magházát kiszedem, majd vékonyan felszeletelem.
Szép sorban az almatöltelékre pakolom, és megszórom cukorral.
Előmelegített, 180 fokos, nem légkeveréses sütőben nekem 45 percig sült.
Érdemes nézegetni, ha már nagyon pirulna, lejjebb venni a hőfokot.
Miután megsült, jó vastagon megkenem a baracklekvár-citromlé elvegyített párosával, és visszatolom pár percre 200 fokra, ekkor már légkeverésre.
Én sosem hámozom meg az almát.

Francia alma torta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Francia alma torta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!