Hozzávalók:
1 csomag ostyalap
1 liter tej
45 dkg cukor
25 dkg margarin
10 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
1 tejszín (el is maradhat)
*
Elkészítés:
Felteszem a tejet a cukorral főzni lassú tűzre, amely eltarthat 2 óra hosszáig is. Közbe-közbe megkevergetem a tejet, míg mással vagyok elfoglalva.
Amikor a tej összeesik jól a felére,kezd besűrűsödni,s világos barna lesz, akkor beleteszem a margarint, amelyel még főzöm, addig míg nem lesz kicsit újra sűrű.
Leveszem a tűzről, beleteszem a mazsolát és belereszelem a citrom héját. Picit hagyom hűlni a krémet, majd rákenem az ostyalap sima tetejére, míg el nem fogynak a lapok.
Rövid ideig nyomtatékot teszünk a legtetejére, míg a krém teljesen kihűl a lapok között.
Nekem maradt ki krémem, ezért a legfelső tetejére is jutott, amelyre egy tejszínt is tettem.- ez nélkül is finom.


