Hozzávalók:
Kb. két kiló krumplit használtam fel, és kevés olíva olajat, valamint fűszermalmot amiben szárított citromhéj, rozmaring, fehérbors, és tengeri só keveréke volt. Mivel a krumpli sós vízben főtt, külön nem lett sózva.
*
Elkészítés:
A krumplit megtisztítottam, nagyobb darabokra vágtam, majd sós vízben feltettem főni.
Addig főztem, míg majdnem teljesen megfőtt, de nem főtt szét.
A főtt krumplit leszűrtem, megszárítottam.
Tepsibe, sütőpapírra sorjáztam, meglocsoltam olíva olajjal enyhén, majd megszórtam saját fűszerkeverékemmel, ami nem csak a krumplihoz, hanem más ételekhez is kitűnően illik.
A malac alatti polcra tettem a sütőben, és addig sütöttem, míg enyhén megpirult kéreg keletkezett a krumplin.
Bőrös malacsülthöz használtam köretként, amit szintén megnézhetsz az oldal receptjei közt.