Főtt sült fűszeres krumpli köret

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

Kb. két kiló krumplit használtam fel, és kevés olíva olajat, valamint fűszermalmot amiben szárított citromhéj, rozmaring, fehérbors, és tengeri só keveréke volt. Mivel a krumpli sós vízben főtt, külön nem lett sózva.

*

Elkészítés:

A krumplit megtisztítottam, nagyobb darabokra vágtam, majd sós vízben feltettem főni.
Addig főztem, míg majdnem teljesen megfőtt, de nem főtt szét.
A főtt krumplit leszűrtem, megszárítottam.
Tepsibe, sütőpapírra sorjáztam, meglocsoltam olíva olajjal enyhén, majd megszórtam saját fűszerkeverékemmel, ami nem csak a krumplihoz, hanem más ételekhez is kitűnően illik.
A malac alatti polcra tettem a sütőben, és addig sütöttem, míg enyhén megpirult kéreg keletkezett a krumplin.
Bőrös malacsülthöz használtam köretként, amit szintén megnézhetsz az oldal receptjei közt.

Főtt sült fűszeres krumpli köret