Hozzávalók:
1,5 kiló krumpli….
1 mokkás kanál kanál só….
35 dkg liszt…..
1,5 dl tej
2 dl olaj…
40 dkg főtt sonka……
4 db tojás
csipet őrölt bors
egy maréknyi zsemlemorzsa
*
Elkészítés:
1 kiló krumplit megfőzök sós vízben. Mikor puha leöntöm a vizet és átnyomom krumplinyomón /ha v.kinek nincs lereszelheti apró reszelőn/. Hagyom teljesen kihűlni, majd teszek a krumpliba 2 kávás kanál sót, kb. 35 dkg finom lisztet és kb. 1 dl tejet,,,a tészta közepes keménységű legyen.
A főtt sonkát apróra vágom és a tojással összekeverem teszek hozzá egy csipet őrölt borsot
4 felé osztom a tésztát s minden egyeset elsodrom tepsi nagyságra, lekenem vékonyan olajjal és szórok bele vékonyan zsemlemorzsát és rákenem a tojásokkal összekevert sonkát majd összehajtogatom mint a rétest. Mehet a kiolajozott tepsibe.
Még nyersen a tésztát összemetélem és kockákra bevagdosom a tetejét, bekenem olajjal és mehet a sütőbe. 200 fokon sütöm kb. 30-35 percig
sütőtől függ…….a színén meglátni amikor jó