Hozzávalók:
Hozzávalók:
50 deka liszt,
3 dl tej,
1 tojás sárgája,
5 deka vaj, csapott kiskanál só, 1
kanál cukor,
1 csomag száraz élesztő.
A töltelék 10-15 deka puhára főzött sonka,
3-4 evőkanál tejszínes torma
A kenegetéshez 1 tojás.
*
Elkészítés:
Elkészítés:
A tejet meglangyosítottam és belekevertem a cukrot, élesztőt. A liszttel összedolgoztam az összes hozzávalót, jól meggyúrtam, gyömöszöltem. Letakarva 1 órát kelesztettem. Újra átgyúrtam. 2 felé osztottam és mindkét tésztaadagot még 2 felé vágtam. A így kapott bucikat téglalap alakúra nyújtottam, megkentem tormakrémmel és apróra vágott főtt sonkával….. feltekertem,összefontam és kerek tortaformába raktam. A sütőt jól előmelegítettem, 220 fokra amíg még egy fél órát kelt a kalács. A tojással csak akkor kentem le a tetejét, mielőtt betettem a sütőbe. Körülbelül 35 percig sült