Főtt marhahús vadas mártással és zsemlegombóccal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Főtt marhahús vadas mártással és zsemlegombóccal

Recept leírás:

Hozzávalók:

Levesben főtt marhahús és vegyes zöldség
3 babérlevél
1 kk. mustár

bors
2 dl tejföl
kevés leves
2 zsömle
2 tojás
10 dkg liszt
víz
1 kis fej hagyma
1ek zsír
1/2 cs petrezselyemzöld

bors

*

Elkészítés:

A levesben főtt zöldségeket leturmixolom egy kevés levessel. Egy lábosba teszem, adok hozzá mustárt, hozzáteszem a babérleveleket, sózom, borsozom és együtt főzöm 5 percig. Ezután simára keverem a tejfölt, beleöntöm  és jól összeforralom.
A zsemlegombóchoz a zsömléket kockára vágom, sütőben aranybarnára pirítom. A hagymát kockára vágva a zsíron megpirítom, hozzáteszem az aprított petrezselyemzöldet, majd a zsömléhez keverem. A lisztből, tojásból és vízből tésztát  keverek, összekeverem a hagymás, petrezselymes zsömlekockákkal, sózom, borsozom és jól elkeverem. Vizes kézzel gombócokat formálok, bő sós vízben kifőzöm. A mártást a húsra szedem, a gombócokat mellé teszem és együtt tálalom.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Főtt marhahús vadas mártással és zsemlegombóccal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!