Hozzávalók:
60 dkg vajbab/lóbabnak is hívják- a nagysága miatt!/
1 l tej
1 doboz 16%-os savanyú tejföl
4 evő kanál sima liszt a habaráshoz
40 dkg házi füstölt kolbász
3 fej hagyma
1 dcl olaj
1/2 l víz-a bab főzéséhez
2 evő kanál vegeta,1/4 tubus pirosaranypaszta
2 ágacska bazsalikom,
Aki savanykásabban szereti,mint én is: 1 e
*
Elkészítés:
A 3 fej hagymát megüvegesíteni az olajon.
Rátenni a karikára vágott házi kolbászt.
Picit sütni…rászórni a babot és felönteni 1/2 l vízzel.
Beletenni a vegetát,pirosaranyat,bazsalikomot.
35 perc után a gőz távozása után,felnyitni a ,,Kuktát,,és behabarni!
1 l tej,1 tejföl,4 kanál sima liszt.
..én 1 kanál ecetet és 1 Jancsipaprikát is teszek a sajátomba!