Hozzávalók:
100 g vaj
100-150 g fehércsoki
2 tojás
2 tojássárgája
120 g cukor
100 g őrölt mandula
kevés liszt
*
Elkészítés:
A vajat a csokival olvasszuk össze, lehetőleg gőz fölött.
Ha már szép folyós, tegyük félre kicsit, hogy szobahőmérsékletűre hűljön.
A tojásokat és a sárgákat keverjük habosra a cukorral, majd öntsük hozzá a langyi csokihoz.
Keverjük-kavarjuk, közben vegyítsük bele a mandulát is, és dolgozzuk jól össze.
Melegítsük elő a sütőt kb 160 fokra.
Eközben vajazzuk ki a sütőformánkat (én szilikonos muffinformát használtam), és tegyük be pár percre a hűtőbe.
Ha megdermedt rajta a vaj, lisztezzük ki vékonyan, majd töltsük 3/4-ig a masszánkkal.
Addig süssük, míg a szélei kicsit megbarnulnak, megemelkednek, de a közepük még rezgős.
Ha lehetőségünk van rá, friss eperrel tálaljuk. Brutál finomak együtt 🙂
Eredeti (étcsokis) recept itt >> http://www.nosalty.hu/forro_csokolade_fondant_recept_511