Forrázott rántott vinetta (padlizsán)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

17

Nehézség

Forrázott rántott vinetta (padlizsán)

Forrázott rántott vinetta (padlizsán)

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

2 db közepes padlizsán
15 dkg liszt
2 dl víz
1 dk tojás
3 dkg sajt
petrezselyemzöld

bors
2 ek liszt mártogatáshoz
1 gerezd fokhagyma
2-3 ek olaj

*

Elkészítés:

A tojásból, lisztből és vízből palacsinta tésztát készítünk, hozzáadjuk a reszelt sajtot, petrezselymet,fűszerezzük ízlés szerint.
A meghámozott és fél centis szeletekre vágott padlizsánt sós, fokhagymás fövő vízbe tesszük, lefedjük,2 perc után elzárjuk a lángot és lefedve hagyjuk még 2-3 percig. Nem szabad nagyon ellágyuljon. Kiszedjük a vízből és hagyjuk lecsöpögni. Ha nem elég sós ,utána sózunk, megszórjuk borssal, lisztbe, majd a palacsinta tésztába forgatjuk és közepesen forró olajban mindkét felét kisütjük.
Tejföllel, házi ketshuppal tálaljuk.
A padlizsán a forrázástól elveszíti a csípős ízét, kellemesen édeskés ízt kap. Aki szereti még prézlibe is forgathatja.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Forrázott rántott vinetta (padlizsán)