Forrázott, friss nyári csalamádé tartósító nélkül

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

5

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 fej káposzta
2 db kígyóuborka
5 db kápia paprika
1 fej karfiol
5 fej hagyma
1 csomag újhagyma
2 fej lilahagyma
1 csokor kapor
1 csokor petrezselyemzöld
5 db sárgarépa
1 kanál fekete bors
1 kávéskanál koriandermag
1 kávéskanál mustármag
3 kanál só
1 dl almaecet

*

Elkészítés:

Frissen készül, nem kell érlelni, dunsztolni, néhány óra múlva fogyasztható.
Elsősorban rendezvényekre ajánlom, vagy bográcsozás mellé.
A káposztát legyaluljuk, vagy felszeleteljük, a karfiolt rózsáira szedjük, a sárgarépát, uborkát, paprikát és minden más zöldségfélét felszeletelünk.
A káposztát, a hagymát, a sárgarépát és a kisebb rózsákra szedett karfiolt blansírozzuk ( rövid időre forró vízbe mártjuk ).
Néhány perc után leszűrjük és a többi zöldségfélét, a még meleg zöldségekhez keverjük.
A fűszereket is hozzáadva, felöntjük fél liter víz és az almaecet keverékével, majd többször összeforgatjuk.
Amíg hűl, a zöldségek felveszik a fűszerek ízét.
Kihűlés után fogyasztható.
Receptem nem a télire eltett csalamádét írja le, azt más eljárással készítjük.
Tapasztalataim szerint, hűtőszekrényben több mint két hétig tárolható.

Forrázott, friss nyári csalamádé tartósító nélkül