Formakenyér tang zhonggal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsókuc

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

90

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Formakenyér tang zhonggal

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tang zhonghoz:
4 dkg. lisz
200 ml. víz
A tészta többi összetevője:
40 dkg. finomliszt
20 dkg. rétesliszt
8 gr. só
1 teáskanál cukor
2 dl. lanygos tej
2 dl. lanygos víz
1 dkg. friss élesztő
3 dkg. olvasztott tyúkzsír (vagy liba, kacsazsír, vagy vaj)

*

Elkészítés:

Először elkészítjük a tang zhongot, a kenyérdoktort: a lisztet és vizet csomómentesre keverjük, majd elkezdjük főzni.
Állandó kevergetés mellett csak addig hagyjuk a tűzön, amíg a fakanál olyan nyomot nem hagy benne, hogy látszik az edény alja.
Ekkor levesszük a tűzhlyről és állandó kevergetés mellett (hogy ne bőrösödjön meg a teteje) kihűtjük.
A dagasztótál aljára tesszük a sót, arra a liszteket, majd kráter csinálunk a közepébe, bele a cukor, majd a tej egy része, rámorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni.
Hozzáadjuk a többi tejet és a víz egy részt, a kihűlt kenéyrdoktorunk.
Elkezdjük dagasztani, mikor már átnedvesedett a liszt, hozzáadjuk a zsírt, s végül annyi vizet, hogy lágy, de formázható tésztát kapjunk.
Letarajuk és 1 óra hosszáig kelni hagyjuk.
Ekkor enyhén lisztezett deszkám megformázzuk és szilikonos sütőpapírral bélelt formába rakjuk.
Letakarjuk és hagyjuk 20 percig pihenni.
Közben előmelegítjük a sütőt 220 fokra.
Ha letelt a 20 perc, megspricceljük vízzel a tésztát és bevágjuk, majd a másik tepsit, amit a tetejére teszek, belül szintén megspriccelek.
Sütési idő kb.
35 perc.
A sütés utolsó 10 percében megnézem, hogy mennyire pirul, s ha szükséges, akkor leveszem a felső edényt róla, de akkor lejjebb is veszem kicssé a hőfokot.
Ha elkészült rácsra teszem és jól bespriccelem vízzel a formából kivett kenyeret.

Formakenyér tang zhonggal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Formakenyér tang zhonggal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!