Hozzávalók:
A tészta hozzávalói: 1 db
Töltelék hozzávalói: Fél kg. magozott meggy,5 dkg. darált dió,2 evőkanál kristálycukor,1 tk. fahéj,őrőlt, 1.5 kanál étkezési keményítő. Vaj a forma kenéséhez.
*
Elkészítés:
Elkészítés: A meggyet összekeverjük a darált dióval,a cukorral a fahéjjal,és a keményítővel. A tortaformát kivajazzuk és belerakjúk az aljára a meggyes massszát eligazítjuk, és csináljuk a tésztát.
A tojást kikeverjük a tejföllel,és az olajjal,hozzáadjuk a cukrot, a sütőporos lisztet,és összekeverjük.Ráöntjük a tésztát a meggy tetejére, és elegyengatjük,aztán mehet a sütöbe.Gyorsan megsül nekem 30 perc volt.A formában hagyjuk kihülni.Lehet a tatajét diszíteni tejszinhab pöttyökkel,én fagyival ettem.


