Hozzávalók:
5 – 6 db alma vékonyra felszeletelve
6 tojás
6 EK liszt
6 EK cukor
6 EK langyos víz
1 EK kakaó
1 cs. sütőpor
2 marék kristálycukor
1 csomag fahéjas cukr
*
Elkészítés:
Az almát vékonyan felszeleteljük – én a káposztagyalun szoktam – . A tepsit kibéleljük alufóliával, megszórjuk a 2 marék kristálycukorral és a fahéjas cukorral, erre terítjük szét a felszeletelt almát. Közben 6 tojásbólvizes piskótát készítünk. Ha jól kikevertük a piskótát, rásimitjuk az almára és mehet a sütőbe, 25 perc alatt megsül.
Ha kész, kivesszük és egy tálcára fejre borítjuk a tepsit. így az alma kerül felülre – ezért fordított almás.
A tetejét bármivel megszórhatjuk, erre pl. szárított kókusz forgács került.
Szoktam úgy is késziteni, hogy ha kiveszen a sütőből
kiborítom,megvárom míg kihűl és pudingos vajas krémet kenek rá a tetejét megszórom reszelt csokival.
