Hozzávalók:
12.5 dkg ráma margarin vagy 1 dl olaj
15 dkg cukor
3 egész tojás
20 dkg liszt
fél cs sütőpor
4 ek tej
kevés só
1 cs vanilia
40 dkg hámozott alma
fél citrom leve, héja
kevés kardamom,
1 tk fahéj
*
Elkészítés:
Egy vajazott, cukrozott tortaformába, vagy jénaiba bele rakom a megcukrozott, lecsepegtetett szeletelt almát (szilva, barack, körte, szőlő is lehet) Margarin cukorral, tojással habosra keverve, bele a tej, a sütőporos liszt a vanília.
Jól kidolgozom, mehet a gyümölcsre.
Sütő 200c°-ra előmelegítve, berakom középre, és 180c°-on 25 perc alatt kész.
A formában hagyom kihűlni.
Egy tányért ráhelyezve kifordítom, szeletelhető.
Még krém is kerülhet a tetejére, (akkor már egy torta).
Csoki reszelékkel megszórható.
Én fagylalttal ettem.
Több variációban készült már.
Pl, citrom krémmel, a tetején csokival.