Hozzávalók:
56dkg liszt,
3dl langyos víz
4dkg olvasztott margarin
1teáskanál cukor
1,5dkg só
2,5dkg élesztő
*
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk,
majd a liszthez öntjük,sózzuk,és jól összedolgozzuk.A liszttől függően még lehet,hogy kell bele egy kicsi víz.
A végén beledolgozzuk a margarint is,és duplájára kelesztjük.
8 cipóra osztjuk,majd egyenként rudakat sodrunk belőlük.Minden rudat félbevágunk,így kb 2x15cm-es darabunk lesz.
A képen látható módon összefonjuk,tepsibe rakjuk,langyos vízzel lekenjük,különböző magokkal megszórjuk,még 30percig kelesztjük.
Közben előmelegítjük a sütőt,az aljába egy tálba vizet helyezünk,és kb 30percig sütjük.