Hozzávalók:
Nekem 1 kiló liszt,1 tojás,jó csipet só,kevés olaj a tésztába,1 kocka élesztő,és 3-5 evőkanál cukor,kb fél liter tej,2 citrom reszelt héja volt…
*
Elkészítés:
Kidagasztottam, duplájára kelesztettem majd a deszkát NEM liszteztem ki, hanem végig olajos kézzel dolgozt am.
Kis tenyérbe elférő bucikat tépkedtem belőle, sodortam és az adott fonást – tekerést csináltam a formák eléréséhet, majd sütőpapíros tepsibe tettem megkentem tojással, pici cukor a tetejére és ment a sütőbe.
Majd mikor kész lett rögtön megszórtam fahéjas porcukorral a tetejét.
.
.
.
Én nem szoktam az élesztőt felfuttatni hanem bele morzsolom a lisztbe és készen van, majd a langyos tejet öntöm rá


