Fonott kalács erdei vegyes dzsemmel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Haladó

Fonott kalács erdei vegyes dzsemmel

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg finom liszt
3 dkg élesztő
5 dl tej
5 dkg vaj, vagy margarin felolvasztva
2 tojás sárgája + 1 a kenéshez
10 dkg porcukor
erdei vegyes dzsem

*

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl cukros, langyos  tejben elmorzsolom, tetejét megszórom liszttel, felfuttatom. A lisztet tálba teszem és a hozzávalókból géppel közepesen lágy tésztát dagasztok. Letakarom, a tetejét megszórom liszttel, és a  duplájára kelesztem.  Amikor megkelt deszkára borítom,  két részre osztom a tésztát, majd mindkét részt 4 felé és 4-4
rudat sodrok belőlük. Végüket összefogom és befonom. Zsírozott tepsibe teszem a fonott kalácsokat, és még itt is hagyom kelni fél órát. Tojássárgával lekenem és előre melegített sütőben, közepesnél kicsit erősebb hőmérsékleten sütöm. Erdei vegyes dzsemmel, vagy más dzsemmel is megkenve kiváló.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Fonott kalács erdei vegyes dzsemmel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!