Hozzávalók:
50 gkg liszt , 2 dl 30 % habtejszín , 6 dkg porcukor ,1tojás+ 1 tojássárgája 1 dl zsíros tej, 2 dkg élesztő , csipet só .
1 tojás a tetejét kenni .
*
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, a hozzávalókat rá öntjük a liszt tetejére ( a habtajszínt nem verjük fel ).
Az élesztőt nem futtatom géppel ki dagasztom a tésztát.
Kicsit lágyabb könnyen kezelhető tésztát kapunk.
Duplájára kelesztem, majd három felé osztva meg fonom.
Sütőformába rakom a tetjét le kenem tojással és újra kelesztem.
Ha meg kelt újra le kenem tojással és 170 fokon kb 30.
35 percig sütöm Ebből 2 adagot szoktam dagasztani hogy maradjon másnapra is nálunk annyira kelendő.
.
Házi főzésű eperdzsemmel vagy barack lekvárral fogyasztjuk.