Hozzávalók:
60dkg liszt
10 dkg olvasztott margarin
3 dl tej
3,5 dkg élesztő
3 evőkanál cukor
*
Elkészítés:
A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez keverjük az olvasztott margarinnal, és 3 evőkanál cukorral.
JÓl összekeverjük. a tészta 2/3 részét levágom, a maradék 1/3 tésztához hozzágyúrok kb. egy púpozott evőkanál nutella krémet. Igy teszem vissza a tésztát a kelesztőtálba. Fél óra kelesztés után a tésztát csíkokra vágom és két fonatot készítek belőle. Tetejét megkenem tojássárgájával, megszórom kristálycukorral. Meggyel díszítem, de tehetünk bele mazsolát, illetve a fehér tésztába citromhéjat, vaníliás cukrot.
Lassú tűznél szép pirosra sütjük.