Hozzávalók:
Kenéshez:
*
Elkészítés:
A tejet meglangyosítom kézmelegre.
Az élesztőt egy kis tálkába, pohárba elmorzsolom, teszek rá egy teáskanál cukrot, és annyi tejet, hogy ellepje, így felfuttatom.
A margarint már hamarabb kivesszem a hűtőből, hogy puha legyen.
A maradék hozzávalókat egy tálba teszem, a tej kivételével.
Ha felfutott az élesztő a tálba öntöm a többi hozzávalóhoz, és összegyúrom, bedagasztom.
A tejet apránként adagolom, hogy lágyabb tésztát kapjak.
Letakarva 1 órát pihentetem.
A sütőt 170°C-ra előmelegítem.
A tésztát 3-as vagy 6-os fonáshoz szétválasztom.
A mellékelt videó alapján elkészítem a fonatot.
Zsírpapírral bélelt tepsibe teszem, és még 30 percig letakarva pihentetem.
Kis tejjel megkenem, és előmelegített sütőben 30 percig sütöm.
Teszek mellé egy vízzel teli tálat.
Ha kihűlt tálalom 🙂