Hozzávalók:
1kg liszt
20 dkg porcukor
1dl étolaj
5dkg élesztő
3+ 1 tojás
3 evőkanál kakaó
10 dkg mazsola
5dl tej
*
Elkészítés:
Megmelegítjük a tejet.Az élesztővel, 1 evőkanál liszttel, 1 evőkanál cokorral , 1 dl tejjel kovászt készítünk.A liszt közepébe beletesszük a tojást,/3 db/ a megkelt kovászt, cukrot, mazsolát, olajat.A langyos tej hozzáadásával alaposan összedolgozzuk, 2 részre osztjuk, az egyikbe beledolgozzuk a kakaót. Meleg helyen kelesztjük.A megkelt tésztát részekre osztjuk, fonjuk, újból kelesztjük.Megkenjük tojással.A sütő aljába helyezünk egy edényt, amiben víz van.Pirosra sütjük a kalácsot, hidegen szeleteljük.