Fondant

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kiszka

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Fondant

Recept leírás:

Hozzávalók:

1ek. zselatin(Horvát Rozi)
6ek.víz
1ek.margarin
2ek.méz
porcukor

*

Elkészítés:

A a zselatint,a vizet,a mézet,a margarint vízgőz felett összemelegítjük.A prcukor felét bele szitáljuk tálba,a közepébe gödröt csinálunk,és abba öntjük a meleg adalékokat,aztán elkezdjük össze gyurni.Nekem ez kb. 1kiló porcukrot szokott felvenni,de én teszek bele kb. egy fél deci glicerint is gyúrás közben.A porcukor semmi képpen nem lehet házi örlésű!Szigorúan tilos!!!!!!!!Csak a bolti jó!!!!!Elég nyúlós híg masszának kell lenni,amit folpackba,vagy nejlon zsacskóba szoktam elrakni,bár meddig eláll,csak ne érje levegő.Színezni a tesco-s ételsetékkel szoktamolyan mint a szilas aroma,csak ez ételfesték.Mivel folyékony,annyival kevesebb vizet használok olyankor.Minimum egy napot kell állnia a masszának!!!Nyújtás előtt margarinos kézzel átgyúrjuk,melegítjük kézzel hogy könnyebb legyen vele dolgozni.Porcukros deszkán nyújtjuk.

Fondant

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Fondant

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!