Hozzávalók:
8 db tojásfehérje
8 ek cukor
12 dkg darált dió
6 csapott ek finomliszt
10 g sütőpor
A diós lap kenéséhez:
35 dkg földimogyorókrém
Továbbá:
30 dkg háztartási keksz
2 dl feketekávé
A krémhez:
8 db tojássárgája
8 ek cukor
3 csomag vaníliás cukor
4 ek víz
500 ml habtejszín
A tetejére:
csokoládé bogyók
*
Elkészítés:
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sütőporral, dióval elkevert lisztet.
180 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük egy 24×39 cm-es szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben.
A krém készítés: A tojássárgákat a cukrokkal, vízzel gőz felett géppel felverjük addig, míg jól besűrűsödik. Ezután kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, és apránként hozzáadagolva a vaníliás tojáskrémmel együtt keményre verjük.
A kihűlt tésztára simítjuk a mogyorókrémet. A kekszet a kávéba mártjuk, és a tetejére sorban kirakjuk.
A habot rákenjük, és csokoládé bogyókkal diszítsük Legalább fél napot várjunk a szeleteléssel. Hűtőben tároljuk.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés