Hozzávalók:
20 dkg harcsa szelet
20 dkg süllő szelet
20 dkg ponty filé
20 dkg kárász
4 db tojás
fél dl sör
liszt, zsemlemorzsa a panírhoz
só, őrölt fekete bors, fűszerkeverék
2 gerezd fokhagyma
2 db citrom
1 db narancs díszítéshez
2 db lilahagyma
étolaj a sütéshez
30 dkg friss zöldség a körethez
30 dkg rizs
*
Elkészítés:
Megtisztítom a halakat, majd szeletekre vágom, és enyhén sózom, fűszerezem, zúzott fokhagymával bekenem.és egy kicsit állni hagyom.
A kárászt 3-5 mm-ként beírdalom keresztirányban.
A harcsa szeleteket rántva /liszt, tojás, zsemlemorzsa/ bő forró olajban sütöm meg.
A süllő szeleteket Orly módra /sör, tojás, liszt, só/ sör tésztában sütöm meg bő forró olajban.
A pontyot pedig zsemlemorzsába forgatjuk, és forró, bő olajban készre sütjük.
Rizst puhára főzzük.
Friss vegyes zöldséget karikára szelem, és rizs körettel, citrommal, lilalhagymával feldíszítve tálaljuk.