Fokhagymás tortilla gombás raguval töltve

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Haladó

Fokhagymás tortilla gombás raguval töltve

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 cs. Tortilla (6 lap)  v. 6 db sós palacsinta
½ kg gomba
10 dkg bacon
1 nagy fej hagyma
1 zöldpaprika, 1 paradicsom
2 dl tejfel (vagy 1 dl tejfel, 1 dl főzőtejszín)
Színes paprika, Erős Pista
Só, bors, 1 evőkanál liszt
Olaj

*

Elkészítés:

Kevés olajon a bacont megsütjük, rászórjuk az apróra vágott hagymát. Ha megpirult, hozzáadjuk a feldarabolt gombát, zsírjára sütjük.
Megszórjuk piros paprikával, kevés Erős Pistával, sóval, borssal ízesítjük. Rádobjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, és puhára főzzük.
A 2 dl tejfelből (v. fele-fele arányban tejfel, főzőtejszín) és 1 evőkanál lisztből  habarást készítünk, és a kész gombás ragut besűrítjük (jó sok szaftja legyen !). Leszűrjük a szafttól, betöltjük a tortillába  a gomba, bacon keverékét (sós palacsinta is jó ám !), kis „csomagokat” készítünk és tűzálló tálba helyezzük őket. Meglocsoljuk a tejfeles-tejszínes szafttal, majd reszelt sajtkupacokat teszünk a tetejére. Forró sütőben pirosra sütjük (kb. 10 perc).
Jó étvágyat !

Fokhagymás tortilla gombás raguval töltve

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Fokhagymás tortilla gombás raguval töltve