Hozzávalók:
1 cs. Tortilla (6 lap) v. 6 db sós palacsinta
½ kg gomba
10 dkg bacon
1 nagy fej hagyma
1 zöldpaprika, 1 paradicsom
2 dl tejfel (vagy 1 dl tejfel, 1 dl főzőtejszín)
Színes paprika, Erős Pista
Só, bors, 1 evőkanál liszt
Olaj
*
Elkészítés:
Kevés olajon a bacont megsütjük, rászórjuk az apróra vágott hagymát. Ha megpirult, hozzáadjuk a feldarabolt gombát, zsírjára sütjük.
Megszórjuk piros paprikával, kevés Erős Pistával, sóval, borssal ízesítjük. Rádobjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, és puhára főzzük.
A 2 dl tejfelből (v. fele-fele arányban tejfel, főzőtejszín) és 1 evőkanál lisztből habarást készítünk, és a kész gombás ragut besűrítjük (jó sok szaftja legyen !). Leszűrjük a szafttól, betöltjük a tortillába a gomba, bacon keverékét (sós palacsinta is jó ám !), kis „csomagokat” készítünk és tűzálló tálba helyezzük őket. Meglocsoljuk a tejfeles-tejszínes szafttal, majd reszelt sajtkupacokat teszünk a tetejére. Forró sütőben pirosra sütjük (kb. 10 perc).
Jó étvágyat !