Hozzávalók:
40 dkg liszt
3 dkg vaj vagy margarin
2,5 dkg élesztő
1 dl langyos tej
1 kk. cukor
kevés langyos víz
1 kk. só
tejföl
fokhagyma
só
olaj a sütéshez
*
Elkészítés:
A cukrot a tejbe szórom, meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt, tetejét megszórom liszttel, felfuttatom. A lisztet egy tálba teszem, sózom, elmorzsolom benne a vajat, vagy margarint, hozzáteszem a felfuttatott élesztőt és langyos vízzel közepesen lágy tésztát dagasztok, letakarom. Amikor duplájára kelt egy lisztezett deszkán adagokra osztom, amilyen nagyságú lángost szeretnék, labdacsokká formálom. A tésztalabdacsokat letakarom, hagyom még kelni 20 percig. Ekkor olajat forrósítok, a tésztát megfogom és a levegőben az ujjaimmal nyújtom, közben forgatom körbe-körbe. Könnyen nyúlik, mert lehúzza a saját súlya. Amikor megfelelően vékony már, a forró olajba teszem, közepes hőmérsékleten sütöm mindkét oldalát. Papírtörlőre szedem, hogy a felesleges olajat leigya róla. A tejfölt sózom kicsit, belekeverem a zúzott fokhagymát és azzal tálalom.