Hozzávalók:
*1 nagy csirkemell filé
*3 ek olaj
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*0,5 dl víz
*1 púpos tk liszt
*1 púpos kk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
*3 dl tejföl
*3-4 szál petrezselyemlevél
*20 dkg Premio Soós 4 Tojásos Kagyló tészta
*
Elkészítés:
A megtisztított húst apró kockára vágjuk, hagyjuk kicsit lecsepegni.
Egy tálba olajat forrósítunk, majd a csirkét fehéredésig pirítjuk rajta.
Meghintjük sóval, borssal, felengedjük kb.
0, 5 dl vízzel és fedő alatt puhára főzzük.
Ez alatt a tejfölt simára keverjük a fokhagymakrémmel ( esetleg a zúzott fokhagymával ).
Egy fazékban, sós vízben a tésztát puhára főzzük.
Átöblítjük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
Pár szál friss petrezselyemlevelet megmosunk, és apróra vágunk.
Ha a hús puha és elfőtte a levét, megszórjuk a liszttel, elkeverjük és hozzáadjuk a fokhagymás tejfölt.
Jól átforgatjuk és hagyjuk átforrósodni.
Elzárjuk és megszórjuk a petrezselyemlevéllel.
Melegen, a kagyló tésztával kínáljuk.