Hozzávalók:
Fokhagymás sült kacsacomb,törtburgonyával,és párolt káposztával
6 db kacsacomb, 1 evőkanál zsír, 1 nagy fej fokhagyma, só, bors,
Párolt káposzta: 1000 g
*
Elkészítés:
A combokat besózom hagyom állni egy félórát, majd a zsírt egy kacsasütőben beteszem a combokat egymás mellé rakom és 1. 5 dl vizet ráöntök és fokhagyma nyomóval rányomom a fokhagymát. Előmelegített sütőben, 45percig sütöm. Tört burgonya és párolt káposztával tálalom. De lehet forgatott burgonya kinek mi az ízlése.
Káposztát legyalulom,sózom.10 percig állni hagyom a sóban, az olajon üvegesre párolom a hagymát,majd a káposztát kinyomkodom és a hagymás olajban megpárolom 1 dl vizel ecettel, és cukorral közben ha nem elég puha akkor pótolom még vizel.
