Fokhagymás-spenótos csíkos kalács

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Andi80

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

120

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Haladó

Fokhagymás-spenótos csíkos kalács

Recept leírás:

Hozzávalók:

*

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
A liszteket egy tálba szitáljuk.
Beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a tojás sárgáját, a sót, a margarint, belezúzzuk a megtisztított fokhagymákat és alaposan kidagasztjuk.
A kidagasztott tésztát két egyenlő részre osztjuk.
Az egyikhez adjuk a spenótpürét.
Mivel így a tészta nagyon lágy lesz, ezért még szórunk bele 5 evőkanál lisztet.
Jól összedolgozzuk.
Mindkét masszát konyharuhával letakarva, meleg helyen kb.
1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Egy nagyobb püspökkenyérformát (35*11*7, 5 cm) kikenünk olajjal.
Mindkét tésztát, közel azonos méretre kinyújtjuk, a forma hosszához igazítva.
A világos tésztára tesszük a spenótosat, a nyújtófával kicsit egymásra simítjuk és szorosan feltekerjük.
Beletesszük a formába.
Meleg helyen további 45 percet kelesztjük.
Lekenjük olvasztott margarinnal.
Előmelegített sütőben 165 fokon 35 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel és kb.
10 percre letakarjuk egy konyharuhával.
Óvatosan kiborítjuk a formából és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Kínálhatjuk reggelire, uzsonnára egy kis vajkrémmel, sonkával és friss zöldségekkel.
A spenót és a fokhagyma íze nem túl intenzíven, de kellemesen érezhető.

Fokhagymás-spenótos csíkos kalács

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Fokhagymás-spenótos csíkos kalács

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!