Hozzávalók:
1 kg sertéscomb
3 ek. zsír
2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
pici köménymag
1 kk. őrölt szerecsendió
só
bors
50 dkg morzsolt kukorica
25 dkg rizs
majoránna
só
*
Elkészítés:
A sertéscombot felszeletem a rostjaira merőlegesen. Besózom, borsozom, hagyom állni fél órán át. Egy nagyobb lábosban felforrósítom a zsírt a hússzeletek mindkét oldalát átsütöm, hogy kérget kapjon, majd ráteszem a szeletelt hagymát és fokhagymát, együtt jól elkeverem és kicsit pirítom. Ezután felengedem kevés vízzel, beleteszem a köménymagot és a szerecsendiót, ha kell még sózom, borsozom, de vigyázni kell, mert a hús már sós. Fedő alatt addig párolom, mindig pótolva a vizet, amíg a hús megpuhul, sertéshúsnál bizony kell két óra. A kukoricát sós vízben megfőzöm, a rizst megpárolom. Tálaláskor teszek a tányérra kukoricát, rá formázott rizst, amit megszórok majoránnával és a kukoricára rakom a sült húst. savanyúság, vagy saláta kell mellé.