Fokhagymás sajtos csirkemell

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Fokhagymás sajtos csirkemell

Recept leírás:

Hozzávalók:

3 csirkemell filé,
3 gerezd fokhagyma,
1 kis fej hagyma,
200 g. főzőtejszín,
2 kanál tejföl,
100 g. reszelt sajt, (trappista, esetleg ementáli)
só,
őrölt bors,
kevés friss petrezselyem zöld,
kevés olaj.

*

Elkészítés:

A megmosott, megtisztított csirkemellfiléket középen kettévágjuk, majd ismét középen bevágjuk, kettéhajtjuk, és kiklopfoljuk. Így szép szeleteket kapunk. Ezeket serpenyőben külön, vagy tepsiben egyszerre, kevés olajon megsütjük. Közben serpenyőben kevés olajba reszeljük a hagymát, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, enyhén megpirítjuk, és a tejszínnel, valamint a tejföllel együtt felfőzzük. Még kihűlés előtt belekeverjük az apróra vágott petrezselyem leveleket, sózzuk, borsozzuk, és elkeverjük a reszelt sajttal is. Ha szükséges, tartsuk melegen addig, de ne forraljuk, míg a sajt fel nem olvad a mártásban. A hússzeletek tetején tálaljuk.
Penne tésztát főztem ki mellé, mivel egyik legkedveltebb tésztaféle otthonunkban, valamint a közelmúltban ismét nyertem egy jókora adag tésztát receptjeimmel.

Fokhagymás sajtos csirkemell

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Fokhagymás sajtos csirkemell

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!