Hozzávalók:
1 db pulyka felső comb (kb. 1,5 kg.
10 – 12 gerezd fokhagyma,
só, frissen őrölt bors,
kevés víz a hús alá.
*
Elkészítés:
A pulykacombot vékony, rövid pengéjű késsel beszurkálom, hosszában félbe vágott fokhagymákkal megtöltögetem.
A megmaradt fokhagymagerezdek egy részét fokhagymanyomóval rápasszírozom a hús mindkét oldalára, a megmaradt egész gerezdeket a hús mellé szórom. Kb. 5 cl vizet öntök a hús alá, majd alufólia alatt sütöm porcelán sütőtálban úgy, hogy a bőrös része alul maradjon.
Félidőben a húst megfordítom, hogy a bőr kerüljön felülre. Az alufóliát visszatéve tovább sütöm addig, míg a villa (esetleg hústű) könnyen bele nem szalad. Ekkor leveszem a fóliát, és kis ideig hagyom, hogy szép aranybarna színt kapjon a bőre. Addig pihentetem, míg a családnak van türelme kivárni, hogy tálalásra kerüljön.
A hús átható fokhagymás illata ugyanis rettentően étvágygerjesztő.