Hozzávalók:
csirke szárny (2 db)
1 db csirke far-hát
2 gerezd fokhagyma
ételízesítő
só
1,5 kg megtisztított , kockákra vágott krumpli
1 tojás sárgája
2 dl tej
ecet
A fűszerek Toldi fűszer termékek
*
Elkészítés:
3 literes fazékban felteszem a vizet főni, beleteszem az ízlés szerinti mennyiségű sót és ételízesítőt. Ha forr a víz, bele teszem az előzőleg gondosan megtisztított csirke , jelen esetben tyúk, darabjait. , valamint a fokhagymát.Lassú tüzön, lefedve puhára főzöm. Ha megpuhult a hús,( kivettem most a combokat, és a melle húsát), hozzáadom a kockára vágott krumplit és tovább főzöm. Ha a krumpli is megpuhult , hideg vízbe állítom a fazakat , és hagyom langyosra hűlni a levest.
Közben egy csészében a tojás sárgájához apránként hozzákeverem a tejet, ezt hozzáadom a langyos leveshez. Ízlés szerint savanyítom kevés ecettel, és már tálalom is.