Fokhagymás karaj zsenge zöldborsóval és párolt riz

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Fokhagymás karaj zsenge zöldborsóval és párolt riz

Recept leírás:

Hozzávalók:

4  szelet karaj
3 ek. zsír
5 cikk foghagyma

bors
1/2  kg zsenge borsó
1 ek. vaj

20  dkg rizs

*

Elkészítés:

A hússzeleteket besózom, borsozom, a zsírt megforrósítom és átsütöm rajta mindkét oldalukat. Hozzáteszem az apróra vágott fokhagymát, öntök hozzá kevés vizet és fedő alatt párolom, végük zsírjára sütöm. A borsót sós vízben kicsit főzöm, lecsepegtetem és a vajon átforgatom. A rizst szokás szerint megpárolom. Tálaláskor a borsót tányérra szedem ráhelyezem a hússzeleteket és egy csészében formázva a rizst. Mutatós, finom ebéd.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Fokhagymás karaj zsenge zöldborsóval és párolt riz

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!